Fül-orr-gégészet

 

Milyen tünetekkel keresse fel az Árkád Egészségközpont Fül-Orr-Gégészeti Magánrendelőt?

A fül-orr-gégészeti betegségek a legkülönfélébb panaszokkal járnak. Komoly betegség állhat az orrdugulás, nagyothallás, fülzúgás mögött. A középfülgyulladás fülfájással jár, amely azonnali ellátást igényel, mivel az elhanyagolt gyulladás maradandó halláscsökkenést okozhat. A mandulagyulladást torokfájás kíséri, amelynek szövődménye vesegyulladás, szívizomgyulladás, ízületi panaszok lehetnek. Szagláscsökkenést okozhat az allergia, gyulladás vagy daganatos megbetegedés. A gyakori vagy nagymértékű orrvérzés is ellátást igényel. A horkolás okát is ki kell vizsgálni, mert a légzéskihagyások miatt életveszélyes lehet. Arcidegbénulást vagy nyelési zavarokat is okozhatnak a fül-orr-gégészeti problémák. A nyeléskor jelentkező fülbe sugárzó fájdalom és a tartós rekedtség a gégerák korai tünete. A korai gégevizsgálat életmentő lehet. A panaszok egy része nem specifikus, így további vizsgálatok alapján születhet meg a diagnózis.

Fül-orr-gégészeti betegségek vizsgálata és beavatkozások az Árkád Egészségközpont szakorvosi rendelőjében

A fül-orr-gégészeti betegségek kezelése történhet gyógyszeresen, néha további beavatkozásokra van szükség.

Középfülgyulladás esetén a felgyülemlett váladékot el kell távolítani, mivel a krónikus gyulladás halláskárosodást okozhat. A dobhártya felszúrása nem jár fájdalommal.

Az orrsövényferdülés műtéti korrekciója endoszkóppal történik.

Az orrpolipok az orrnyálkahártya jóindulatú burjánzásai, amelyek az orrüregben és az orrmelléküregekben egyaránt előfordulhatnak, elzárják a levegő áramlását. Fájdalmat, orrváladékozást, orrdugulást, szagláscsökkenést okozhatnak, a gyógyszeres kezelés mellett néha endoszkópos műtét válik szükségessé.

 
 
Szűrőprogramok