Influenza elleni védőoltás akció az Árkád Egészségközpontban.

 

Lépjen időben, védje ki  az influenza járványt.

Hamarosan támad az influenza vírus. 2002-ben Magyarországon 400 ezren betegedtek meg. Az influenza vírus cseppfertőzéssel terjed, a légzőszerveket betegíti meg és  legyengíti az immunrendszert. Az influenza legsúlyosabb szövődménye a tüdőgyulladás, amely főként az idősek és a tartósan betegek számára életveszélyes lehet. Az influenza elleni védekezés hatékony módja az évenkénti védőoltás.

Javasolt a védőoltás azok számára is, akik zárt térben sok emberrel foglalkoznak. Súlyos beteg, pici csecsemő, fiatal terhes környezetében lévők is oltandók. Ha a terhesség utolsó harmada, vagy a szülés ideje a téli időszakra esik, a kismama oltása kivédheti az újszülött fertőződését.

Az influenza magas lázzal, erős fejfájással, izomfájdalommal, gyengeséggel és torok kaparással jár. Járványos időszakban kerüljük a zárt tereket és a tömeget, az influenzás beteg számára fontos az ágynyugalom.

A védőoltás nem adható annak, akinek súlyos tojás allergiája van, vagy az előzőleg kapott influenza elleni oltás heves reakciót váltott ki.

A védőoltás beadható az Árkád Egészségközpontban.

Ár: 5 000 Ft