Masszázs

 

Masszázs szolgáltatásunk jelenleg csak a Mammut Egészségközpontban elérhető!

A masszázs ősidők óta ismert és alkalmazott módszer az ellazulásra. Tudományosan is igazolt, hogy a testet érő manuális mechanikai hatások befolyásolják a lokális sejtek és a szövetek működését, de a távoli szervekre is hatnak.

A masszázs serkenti a vérkeringést, a nyirokkeringést, fokozza a sejtek oxigén- és tápanyagellátását, megkönnyíti a salak- és méreganyagok kiürülését a szervezetből.

Frissíti, lazítja az izomzatot, feloldja a test energia gátjait, beindítja a test öngyógyító mechanizmusait, erősíti az immunrendszert. A masszázs nyugtatja az idegeket és javítja a közérzetet.

Az aromamasszázs gyengéd egésztest masszázs, ahol a masszázsolaj mellé különféle illóolajokat használnak, melyek a bőrön át a szervezetbe jutva fokozzák a lazító hatást és az érzékekre is megnyugtatóan hatnak. Kimerültség, stressz esetén ajánlott.

Az egésztest masszázs magában foglalja a láb-, derék-, hát-, váll-, kar-, nyak-, fejizmok masszázsát.

A gyógymasszázs a fizioterápia egyik fajtája, csak gyógymasszőr végezheti, aki komoly elméleti és gyakorlati szaktudással rendelkezik. A gyógymasszőr az orvossal együttműködve dolgozik, az egyént összefüggésében kell látnia, hogy hatásosan tudjon mozgásszervi problémákat kezelni.

A talpmasszázs gyógyításra és megelőzésre alkalmas. Talpunk tükrözi testünk egészségét. Amennyiben egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, az annak megfelelő pont a talpon nyomás- vagy fájdalom érzékennyé válik. Ha ezt a pontot masszírozzák, a hozzátartozó testrégió keringése javul.

A nyak- váll- hát masszázs a nyak-, váll- és hátfájdalmakkal, visszatérő fejfájással, krónikus kimerültséggel és koncentrációs zavarokkal küszködőknek ajánlott leginkább.